September

Den første efterårsmåned. Måneden er god til plantning af stort set alle planter. Sørg for en god jordbearbejdning, det lønner sig ved en tilsvarende bedre vækst for planterne. Manglende vækstlag ved nyanlæg klares ved udlægning af harpet muldjord,specialmuld, rosenmuld, rhododendronmuld m.m. Skal det allerede eksisterende vækstlag forbedres, anvend da enten fin C-muld eller
grov C-muld. Udlægning af barkflis er fordelagtigt, det hæmmer ukrudtet og bevarer jordfugtigheden. Konstaterer man områder i haven, der er tilgroet med rodukrudt, kan man med stor fordel lægge Plantex dug under barkflisen. På denne måde hindres ukrudtet 100% i at gro.


Træer og buske:
Der kan plantes hele måneden. Store stedsegrønnne buske, der er blevet for store, kan flyttes med lidt forsigtighed. Det er et godt tidspunkt at tynde, afpudse og formbeskære de stedsegrønne træer og buske.


Blomsterhaven:
Haven er præget af høstfloks, drejeblomst, asters, gyldenris og mange andre. Det er plantetid for stauder. Sørg altid for en god jordbearbejdning inden plantning. Lav altid plantehullet rigeligt stort og tilse at jordteksturen er i orden. Mangler man jord, kan man anvende specialmuld og rosenmuld. Nu skal man lægge an til forårets blomsterløg. De fleste forårsløg ynder en veldrænet og næringsrig jord.


Græsplænen:
Klippeintervallerne bliver stadig større. Hele måneden er god til at så nye plæner i og til at efterså og topdresse ældre plæner med topdressing.


Frugthaven:
Mange æblesorter, nogle pæresorter og mange blommer og vindruer er modne. Der bør stadig tyndes ud i frugterne. Er blommetræerne tynget af frugt, kan de understøttes.


Køkkenhaven:
Køkkenhaven er ved at være lidt bar, bortset fra de sene kulturer. Der kan sås grøngødning eller udlægges kompost, f.eks.
grov C-muld, efter rensning for ukrudt. På denne måde hindres fremspiring af ny ukrudt og ligger klar, som næring til foråret. De høstede grønsager kan fryses, lægges i kule eller i kold kælder.


Drivhuset:
Der kan let blive for fugtigt i drivhuset, sørg for god udluftning. Tomaternes sideskud og top fjernes. Er der lus i peber og aubergine, sprøjtes de over med vand eller insektsæbe.
Tulipaner, tazetter m.fl. lægges til drivning.


Potter og krukker:
Det er stadig fin blomstring. Det er plantetid for småbuske o. lign. Er krukkerne blevet kedelige, kan de nytilplantes med efterårsplanter. Der lægges forårsløg i potter og krukker.
 
Kurv
0 Vare DKK 0,00
 

Har du spørgsmål

Ring til kundesevice på

48 18 73 50

Lynge Naturgødning ApS

Slangerupvej 16

3540 Lynge

Tlf: 48187350

CVR: 42276472

mail@l-n-g.dk


Åbningstider:

man-fre kl. 7.00-16.00
lør kl. 9.00-13.00
søn Lukket
Alle priser er inkl. moms
Vis kurv  
Produkt Enhed Vægt pr. enhed Antal Lev. form Aflæsning m. kran/grab Pris i Dkk Slet
Pris i alt inkl. fragt og moms: DKK 0,00