Maj

Kom maj du søde milde. Måneden er udmærket til plantning af stort set alle planter. Sørg for en god jordbearbejdning, det lønner sig ved en tilsvarende bedre vækst for planterne. Manglende vækstlag ved nyanlæg klares ved udlægning af harpet muldjord, specialmuld, rosenmuld, rhododendronmuld m.m. Skal det allerede eksisterende vækstlag forbedres, anvend da enten
fin C-muld eller grov C-muld. Udlægning af barkflis er fordelagtigt, det hæmmer ukrudtet og bevarer jordfugtigheden. Konstaterer man områder i haven, der er tilgroet med rodukrudt, kan man med stor fordel lægge Plantex dug under barkflisen. På denne måde hindres ukrudtet 100% i at gro.


Træer og buske:
Det lysegrønne løv viser sig. Korneller, tulipantræ, snedrivebusk, syren og rhododendron m.fl. blomster nu. Nyligt afblomstrede buske kan om nødvendigt skæres lidt tilbage. Stedesegrønne buske, der er svedne i løbet af vinteren, pudses af. Er måneden tør, kan det være nødvendigt af vande især rhododendronplanter.


Blomsterhaven:
Fra nu og frem til skolernes efterårsferie kan blomsterhaven være dækket af alskens blomsterformer og farver. I tørre perioder vandes der og efterårsblomstrende stauder plantes og deles. Sørg for en god jordforarbejdning inden plantning, enten i form af jordforbedring med C-muld eller tilførelse af nyt vækstlag i form af specialmuld eller rosenmuld. I sidste halvdel af måneden plantes haven, potter og krukker til med sommerblomster.


Græsplænen:
Plænen kan fortsat gødes. Klipningen fortsætter, men klippehøjden kan sættes en tak ned. Der kan eftersås og nysås i hele måneden. Plæner i dårlig trivsel kan med fordel vertikalskæres og topdresses med topdressing.


Frugthaven:
Frugttræer og buske skal vandes i tørre perioder. Det er også et godt plantetidspunkt. Sørg for en god jordbearbejdning og planternes vil kvittere med en bedre vækst. Tidspunktet er også velvalgt til podning.


Køkkenhaven:
Skal køkkenhaven tilføres kompost er det sidste udkald, da køkkenhavens urter skal i gang. Anvend her fin C-muld med et lag på 2-5 cm. og nedkultiver i vækstlaget. Sørg for vanding af køkkenhavens småplanter. De sidste forspirede kartofler og løgene lægges. Rødbede, majs, gulerødder, salat, ærter m.m. sås. Sidst på måneden sås bønner.


Drivhuset:
Midt i maj plantes tomater, peber og agurk på voksestedet. Er muldteksturen i drivhuset god, kan man nøjes med at fjerne de øverste ca. 10-15 cm muld. Derefter erstattes dette lag af fin C-muld og denne blandes sammen med muldlaget. Herved opnås en tilstrækkelig næringsrig mulblanding, der kan forsyne planterne med de nødvendige næringssalte. Mangler man en god muld i drivhuset, kan man anvende drivhusmuld. Sørg for regelmæssig vanding og udluftning i drivhuset.


Potter og krukker:
Fra midt i måneden kan potter og krukker tilplantes. Anvend har Vital Pottemuld, iblandet 10-20% almindelig havejord. Til store kummer anvendes kummemuld.
 
Kurv
0 Vare DKK 0,00
 

Har du spørgsmål

Ring til kundesevice på

48 18 73 50

Lynge Naturgødning ApS

Slangerupvej 16

3540 Lynge

Tlf: 48187350

CVR: 42276472

mail@l-n-g.dk


Åbningstider:

man-fre kl. 7.00-16.00
lør kl. 9.00-13.00
søn Lukket
Alle priser er inkl. moms
Vis kurv  
Produkt Enhed Vægt pr. enhed Antal Lev. form Aflæsning m. kran/grab Pris i Dkk Slet
Pris i alt inkl. fragt og moms: DKK 0,00