Juni

Den første sommermåned. Måneden er god til plantning af stort set alle planter, blot man husker at vande rigeligt. Sørg for en god jordbearbejdning, det lønner sig ved en tilsvarende bedre vækst for planterne. Manglende vækstlag ved nyanlæg klares ved udlægning af harpet muldjord, specialmuld, rosenmuld, rhododendronmuld m.m. Skal det allerede eksisterende vækstlag forbedres, anvend da enten fin C-muld eller grov C-muld. Udlægning af barkflis er fordelagtigt, det hæmmer ukrudtet og bevarer jordfugtigheden. Konstaterer man områder i haven, der er tilgroet med rodukrudt, kan man med stor fordel lægge Plantex dug under barkflisen. På denne måde hindres ukrudtet 100% i at gro.


Træer og buske:
Nu blomstrer syrener og rhododendron, efterfulgt af tjørn, dronningebusk, uægte jasmin, stjernetop, potentil og tilsidst roserne. Måneden er god at plante i, blot man vander rigeligt. Vil man styrke næste års blomstring af rhododendron, kan blomsterne nippes umiddelbart efter blomstringen. Fyrrekrat kan begrænses i højden ved at knibe de unge skud. Løvføldende hække klippes i slutningen af måneden.


Blomsterhaven:
Blomsterhaven står i fuldt flor. De sene tulipaner blomstrer stadig. Når de er afblomstret kan blomsterstanden nippes af, men lad dem visne ned af sig selv, det giver en bedre løgdannelse. Vil man flytte sine forårsløg, gøres det nu ved at tage dem op og tørre dem. Sommerblomster har fået fat og liljer og iris står smukt i blomsterbedet. Hvis man klipper de tidligt blomstrende stauders blomsterstande ned efter afblomstring, vil en del kvittere med en ny blomstring senere på sæsonen. De blomstrende planter bryder sig ikke om græsser o. lign ukrudt, det svækker deres vækst. Sørg for lugning.


Græsplænen:
Græsplænen klippes regelmæssigt, men i tørre perioder sættes klippehøjden op. Normalt vil plænen kunne klare en almindelig sommer uden det store vandforbrug. Hvis plænen er vandlidende, vand da kun om aftenen og i vindstille perioder, det er mest vandbesparende.


Frugthaven:
Frugttræer og buske har sat mange frugter. For at sikre en god kvalitet, bør man løbende tynde ud i sine frugttræer. Vin, fersken og andre sydfrugter har sat lange sommerskud, som bør fjernes helt inde ved hovedstammen.


Køkkenhaven:
Køkkenhaven giver sit første udbytte i form af salat, radiser og andre tidlige kulturer, som de tidlige kartofler. Når rækkerne er tømte, kan der eftersås med salat, rødbeder, bønner m.m. Forkultiverede planter som kål, selleri, squash, porrer m.m. udplantes i køkkenhaven. Næringskrævende urter kan topdresses med et lag fin C-muld. Køkkenhaven skal næsten altid tilføres vand, da småkulturer ikke tåler udtørring.


Drivhuset:
Drivhuset er fyldt med planter, som skal tilføres vand. Er vækstblandingen i drivhuset iblandet 50% fin C-muld, er yderligere gødningstilførsel unødvendig. Agurkeplanterne får små frugter på hovedstammen, som straks plukkes af og anvendes som sylteagurker. Samtidig beskæres de let og tomat-planternes sideskud knibes løbende. Luft godt ud i drivhuset, så er risikoen for skimmelangreb mindre. Er der mellus eller andre lus, kan man bruge insektsæbe.


Potter og krukker:
Efterse hver dag krukker og potter for vand. Glem heller ikke at give lidt næring.
 
Kurv
0 Vare DKK 0,00
 

Har du spørgsmål

Ring til kundesevice på

48 18 73 50

Lynge Naturgødning ApS

Slangerupvej 16

3540 Lynge

Tlf: 48187350

CVR: 42276472

mail@l-n-g.dk


Åbningstider:

man-fre kl. 7.00-16.00
lør Lukket
søn Lukket
Alle priser er inkl. moms
Vis kurv  
Produkt Enhed Vægt pr. enhed Antal Lev. form Aflæsning m. kran/grab Pris i Dkk Slet
Pris i alt inkl. fragt og moms: DKK 0,00