Marts

Årets første forårsmåned. Måneden er god til opstart af nye haveanlæg, mens der endnu ikke er så mange vedligeholdelsesopgaver i haven, såsom græslåning og lugning. Der kan udlægges vækstlag til alle planter, udlægning af barkflis inden ukrudtet for alvor tager fat, udlægning af kompost, fin C-muld eller grov C-muld, i køkkenhaven.


Træer og buske:
Kirsebærkornellen, peberbusken og de tidlige rhododendron blomster.
Rhododendron gødes nu og senere igen i maj.


Blomsterhaven:
Løgvæksternes dominerer blomsterhaven. Grav en lile klump løg op med blomster og sæt den indenfor. Den kan sagtens sættes ud i haven igen efter afblomstring uden, at tage skade.


Græsplænen:
Al færdsel på græsplænen bør stadig begrænses. Der kan dog med fordel fortages en fejning af plænen med en løv- eller gummirive.
Herved udjævnes plænen og ekskrementhobene fra ormenes aktivitet.


Frugthaven:
Der kan fortsat udtyndes i frugthaven. Der kan plantes de gængse frugttræer og buske. Sørg for en god jordbehandling. Lav plantehullet rigeligt stort. Er jorden dårlig kan der evt. jordforbedres med C-muld eller jorden kan udskiftes med specialmuld.


Køkkenhaven:
Bearbejdelse af jorden i køkkenhaven kan påbegyndes. Der skal tilføres næring til jorden og evt. forbedre jordstrukturen. Dette gøres i foråret bedst med fin C-muld.
De tidlige kartofler kan lægges under plast.


Drivhuset:
Nu kan man så bl.a. salat, radiser, blomkål og spidskål. Dæk alle kulturer med plastfolie om natten, det er varme og ikke lys planterne mangler. Overvintrende fuchsia, margeritter, pelagonier m.fl. pudses og pottes om.
Brug her en letgødet spagnum evt. Vital Pottemuld. Man kan med fordel iblande ca. 10-20 % almindelig havejord i pottemulden. herved øges den vandholdende evne og jordens gødningsoptagning øges.


Potter og krukker:
Potter og krukker kan tilplantes med løgvækster el. f.eks. stedmoderblomster. En god jordblanding til krukker opnås ved at iblande
 Vital Pottemuld med ca. 10-20% almindelig havejord.
 
Kurv
0 Vare DKK 0,00
 

Har du spørgsmål

Ring til kundesevice på

48 18 73 50

Lynge Naturgødning ApS

Slangerupvej 16

3540 Lynge

Tlf: 48187350

CVR: 42276472

mail@l-n-g.dk


Åbningstider:

man-fre kl. 7.00-16.00
lør kl. 9.00-13.00
søn Lukket
Alle priser er inkl. moms
Vis kurv  
Produkt Enhed Vægt pr. enhed Antal Lev. form Aflæsning m. kran/grab Pris i Dkk Slet
Pris i alt inkl. fragt og moms: DKK 0,00