August

Den sidste sommermåned. Der kan planlægges nye anlæg i haven og udlægges vækstlag med harpet muld, specialmuld, rosenmuld og rhododendronmuld. Er man plaget af ukrudt i haven, kan der med fordel renses bede og udlægges barkflis og evt. Plantex dug.


Træer og buske:
Roser, perikon, potentil, spirea og sommerfuglebuske m.fl. blomstrer stadig. Alle pottekultiverede planter kan plantes, det er dog overvejende plantemåned for alle de stedsegrønne. Sidst på måneden kan man klippe og formbeskære de stedsegrønne hække og solitærplanter, som f.eks. buksbom.


Blomsterhaven:
Haven er ofte domineret af gule og blå farver. Mange sommerløgvækster som freesia, nøgen jonfru og georginer viser blomst sammen med stauderne. Det er tid for deling og plantning af især de forårsblomstrende stauder, som gemserod, adonis og mange flere. Sørg for god jordberarbejdning inden plantning, tilfør evt. jorden grov C-muld.


Græsplænen:
Slutningen af måneden er god til såning af nye plæner eller omlægning af gamle plæner. Sørg for god jordbearbejdning inden såning. Mangler man vækstlag til plænen, kan der tilføres harpet muld. Drejer opgaven sig om renovering af en gammel plænen og udjævning af lunker i plænen, kan der med fordel topdresses med topdressing og derefter sås.


Frugthaven:
Frugthaven skal fortsat tyndes, så der 10-15 cm. mellem frugterne. De titidlige æble - og pæresorter er ved at være modne. Kirsebær og valnød kan klare en let beskæring, hvis det er nødvendigt.


Køkkenhaven:
Det tynder så småt ud i køkkenhaven og den ikke spiselige del af planterne lægges i kopmpostbunken. Salat, radiser og spinat kan sås.


Drivhuset:
Drivhusets hovedkulturer beskæres og høstes løbende. Ferskner og vindruer modner. Radiser, salt, spinat og blomkål kan sås.


Potter og krukker:
Frodigheden er fortsat stor i krukkerne. Plejes planterne reglemæssigt, kan de holde længe.
 
Kurv
0 Vare DKK 0,00
 

Har du spørgsmål

Ring til kundesevice på

48 18 73 50

Lynge Naturgødning ApS

Slangerupvej 16

3540 Lynge

Tlf: 48187350

CVR: 42276472

mail@l-n-g.dk


Åbningstider:

man-fre kl. 7.00-16.00
lør Lukket
søn Lukket
Alle priser er inkl. moms
Vis kurv  
Produkt Enhed Vægt pr. enhed Antal Lev. form Aflæsning m. kran/grab Pris i Dkk Slet
Pris i alt inkl. fragt og moms: DKK 0,00