Juli

Juli er feriemåned og her skal haven først og fremmest nydes og vedligeholdes. Køkkenhaven giver dagligt et godt tilskud til madlavningen. Der kan dog sagtens planlægges nye anlæg i haven og udlægges vækstlag med harpet muld, specialmuld, rosenmuld og rhododendronmuld. Vent dog med tilplantning, da der ofte ikke er den fornødne tid til at passe nyetablerede planter. Er man plaget af ukrudt i haven, kan der med fordel renses bede og udlægges barkflis og evt. Plantex dug.


Træer og buske:
Blomstring fra især roserne skal nydes. Men især nyplantede vækster skal holdes fri for ukrudt og ses efter for vand. Husk, at overbrusning af f.eks. roserne, kan klare mange problemer med skadevoldere, før man giver sig i lag med kemien.


Blomsterhaven:
Blomsterhaven skal i særdeleshed nydes, hvor havebilledet præges af margeritter, natlys, brudeslør, franske anemoner, tidlige georginer, gladiolus, liljer og mange flere. Hertil kommer alle sommerblomsterne. Husk at afpudsning af visne blomster og blade, den nødvendige vanding og næringstilførsel styrker frodigheden i blomsterhaven.


Græsplænen:
Klipning foretages en gang om ugen. Plænen kan trænge til næring. Dette kan gives i form af topdressing eller i form af kalksalpeter 1-2 kg. pr. 100 m2.


Frugthaven:
Frugthaven kan have godt af en gødskning nu eller i den følgende måned. Er planterne topdresset med fin C-muld, er efterfølgende gødskning unødvendig. Der skal stadigvæk tyndes ud i frugterne og de lange sommerskud. Der kan høstes jordbær, stikkelsbær, kirsebær, ribs og solbær og i slutningen af måneden de tidlige hindbær. Nye jordbærplanter plantes ud og holdes med vand.


Køkkenhaven:
Der høstes dagligt grønsager i køkkenhaven. Der kan endnu sås kinakål, salat, radiser og spinat. Gulner løgtoppene, tages de op og tørres. Alt overflødigt plantemateriale lægges på komposten, sørg for at holde komposten fugtig ellers går processen i stå. Vær opmærksom på, at kulturer i højbede tørrer hurtigt ud. Derfor bør højbede anlægges med en god dybmuldet og vandholdende muld f. eks.højbedsmuld eller specialmuld, der iblandes kompost og spagnum.


Drivhuset:
De første agurker og peberfrugter høstes. Der er tid for bestøvning af melonblomster, hertil bruges en blød pensel. Sydfrugter som vin og fersken tyndes og beskæres. Sidst på måneden er tomater og aubergine klar til høst. Husk luft, vand, næring og skygge i drivhuset.


Potter og krukker:
De vigtigeste er vanding, næring og afpudsning af planterne.
 
Kurv
0 Vare DKK 0,00
 

Har du spørgsmål

Ring til kundesevice på

48 18 73 50

Lynge Naturgødning ApS

Slangerupvej 16

3540 Lynge

Tlf: 48187350

CVR: 42276472

mail@l-n-g.dk


Åbningstider:

man-fre kl. 7.00-16.00
lør kl. 9.00-13.00
søn Lukket
Alle priser er inkl. moms
Vis kurv  
Produkt Enhed Vægt pr. enhed Antal Lev. form Aflæsning m. kran/grab Pris i Dkk Slet
Pris i alt inkl. fragt og moms: DKK 0,00